El govern de Badalona instal·larà a diferents zones de la ciutat un nou model de font pública que només permet beure aigua. I és que, durant les darreres setmanes, el PP ha rebut queixes dels veïns sobre l’ús inadequat dels sortidors. El regidor de Via Pública, Daniel Gracia, ha explicat que, de moment, “ja s’han retirat tres fonts del barri de la Salut perquè els gitanos romanesos es dutxaven al mig del carrer”. L’alcalde, el popular Xavier Garcia Albiol, ha explicat que “els veïns s’emprenyen i amb raó” quan veuen gent utilitzant les fonts públiques per banyar-se o omplir garrafes d’aigua. Segons Gracia, el canvi de fonts es podria dur a terme a més barris de Badalona, no només a La Salut, perquè també han detectat altres problemes amb el model de font actual. A la façana marítima, per exemple, desapareixen les aixetes de les fonts públiques. Aquest nou model “antivandàlic” de font es presentarà en un mes i mig. Després, s’implantarà gradualment a diferents zones de la ciutat, començant per La Salut o Sant Roc.

Els canvis en el mobiliari urbà que vol fer el govern d’Albiol també afecten als bancs. I és que el Partit Popular n’ha retirat dotze del barri de La Salut per evitar les concentracions nocturnes que provoquen molèsties als veïns. Aquests bancs seran reubicats en altres zones del barri.

Només fa uns mesos, els populars, des de l’oposició, denunciaven que, arran de la reforma urbanística que s’havia fet a la plaça Antonio Machado, l’anterior govern municipal (PSC, CiU i ERC) havia retirat alguns bancs públics de la zona i que els veïns no tenien on seure.

A SANT ROC, ES CANVIEN

El projecte de replantejament d’ubicació dels bancs públics del nou govern municipal del Partit Popular també afecta al barri de Sant Roc. En aquesta zona, però, els motius són diferents. En aquest barri de Badalona s’han retirat catorze bancs per garantir la seguretat dels veïns, segons explica el responsable de Via Pública, Daniel Gracia. “Es tracta d’un model de banc de ciment que pot resultar perillós”, segons el regidor. A diferència dels bancs de La Salut, els de Sant Roc seran reemplaçats per nous models de fusta.