Els veïns van reclamar millores pel barri a la porta de l’ajuntament. Montse López

“Sant Crist continua tenint dos grans problemes: el CAP, que s’ha de construir amb els pisos del solar de l’Avinguda dels Vents, i la creació del lateral amb el desenvolupament dels ARE de Sant Crist i l’Estrella”. Amb aquestes paraules, l’Alcalde de Badalona, Jordi Serra, va voler tranquil·litzar els veïns de Sant Crist que van portar al Ple Municipal els resultats de l’enquesta de prioritats del barri. “No cal fer enquestes per saber que Sant Crist vol el CAP”, va dir Serra durant el Ple. L’Alcalde va assegurar que el projecte el va aprovar l’anterior govern de la Generalitat per aquest 2011 i que també hi està implicat el ministeri. Tot i això, Jordi Serra va reconèixer que “està tot una mica aturat”. El mateix passa amb el desenvolupament del lateral i la creació de les Àrees Residencials Estratègiques (Serra creu que vincular Sant Crist i l’Estrella serà positiu per al barri). L’Alcalde assegura que ja ha mantingut converses amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat sobre aquests projectes urbanístics. Serra va explicar que es modificaran els membres del Consorci, tant de la Generalitat com de l’Ajuntament, i que el projecte del lateral i dels ARE tiraran endavant.

Els grups de l’oposició es van sumar a les demandes dels veïns de Sant Crist. ICV-EUiA forma part de la plataforma “Sant Crist també existeix” i va destacar la feina feta pels veïns en tot aquest temps. Carles Sagués va proposar que els resultats de l’enquesta siguin el full de ruta perquè el nou govern local prengui les demandes de Sant Crist com una prioritat. Des del PP, Miguel Jurado va assegurar que “Sant Crist és una mostra clara de deteriorament i abandonament”. Jurado va culpar els altres quatre grups del consistori de la situació que pateix Sant Crist. Segons el Regidor popular, el projecte del CAP “continua sent virtual”, els ARE estan paralitzats i no s’ha destinat “ni un euro” del Fons Zapatero a Sant Crist.

Les demandes del barri les va exposar Montse Martínez, una veïna de Sant Crist. La primera resposta que va obtenir va ser de la Regidora del Districte 2, Araceli Cruz, qui es va limitar a fer un llistat de les actuacions que s’han fet durant els darrers mesos al barri, com arreglar poliesportius o fer quatre places. Mentrestant, els veïns de Sant Crist protestaven a la porta de l’Ajuntament