Aquestes són les noves instal·acions que el GAM té a Sant Roc. Arxiu

Des d’aquesta setmana el Grup d’Amics del Minusvàlid (GAM) i l’Associació Maresnoustrum pro persones amb discapacitat in­tel·lectual compartiran local al barri de Sant Roc.

Les obres del nou emplaçament situat als baixos del número 218 de l’Avinguda del Marquès de Montroig han estat finançades pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). El total de 180.000 euros que han costat han servit per modificar la distribució del local, per aprofitar més espais i, a la vegada, s’ha millorat la distribució i s’ha adaptat l’accés pels usuaris amb mobilitat reduïda.

La reforma ha servit també per col·locar un fals sostre, substituir el paviment, la fusteria exterior i interior, la climatització i totes les instal·lacions elèctriques complint amb la normativa vigent.

Feia temps que aquestes dues entitats reclamaven millores. De fet, des de la direcció de totes dues entitats confien en poder oferir més serveis i augmentar el nombre d’usuaris gràcies a la remodelació de les seves instal·lacions. En aquest sentit, els presidents de les dues entitats, José Ramon Baro (president del Gam) i Francesc Xavier Pedro (president de Marenostrum) han destacat que es tracta d’un espai “obert a tota la ciutadania” i que, sobretot, els permetrà créixer.

PREOCUPACIÓ PEL GAM

En la inauguració dels nous espais, presidida per l’alcalde de Badalona, planava la preocupació del Joventut Gam sobre la difícil i perillosa situació econòmica que arrossega l’entitat. Per continuar militant a la màxima categoria de bàsquet en cadira de rodes necessiten urgentment 30.000 euros, a banda dels que té pendent de cobrar de subvencions de la Generalitat i del mateix Ajuntament de Badalona. La mateixa Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física ja els han enviat una missiva instant-los a pagar. Sinó, seran expulsats de la lliga.