Estat actual de les obres de la futura plaça de Pompeu Fabra. Mariona Sanz

El parc de Ca l’Arnús, des d’aquesta setmana més accessible i dotat d’una zona de jocs infantils singulars – la més gran que té la ciutat-, tindrà un quiosc amb taules i cadires per donar un servei de restauració al parc. L’alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha explicat que s’estan definint les condicions per treure un bar a concurs públic perquè pugui estar en funcionament a principis de l’any vinent. Tot i que les dimensions – que no s’han concretat- són reduïdes el govern municipal aposta per donar aquest servei als usuaris del parc i reforçar-lo com un nou espai de passeig atractiu obert a tota la ciutadania. A més es consolida la idea de convertir el parc, de manera puntual (com les Festes de Maig), com a escenari de concerts de petit format. De moment, un dels plantejaments de dedicar un dels edificis de Ca l’Arnús a un luxós local de desgustació gastronòmica s’ha deixat aparcat.

UNA GUINGUETA

L’altra gran novetat és a la Plaça Pompeu Fabra. Tot i que el projecte inicial no contemplava l’obertura d’una petita cafeteria, el govern municipal ha optat per caminar sobre segur i treballar en base a que l’edifici que s’ha de construir a la plaça va per llarg i dedicar tots els seus esforços en el disseny d’un parc funcional al centre de la ciutat. Per això, està construint, just un petit edifici on hi anirà aquest local de restauració – d’uns 100 metres quadrats, aproximadament- que serà annex a una sala destinada al manteniment del parc.

LA PLAÇA

Recordem que el “gran badiu” que hi ha projectat té una superfície de 30.000 metres quadrats. Segons el director de l’Àrea d’Urbanisme, Jaume Tomàs, els terminis es van complint perquè a principis de desembre s’obri el trànsit al carrer Anselm Clavé i es recuperi el sentit de circulació al Carrer de la Creu connectant-lo amb Francesc Macià. La regidoria d’Urbanisme té previst que el mes de febre ja es comencin a intuir els caminets del parc i el mes de maig, per les Festes de Maig – i la convocatòria electoral – estigui enllestit.