Festival Filmets 2022

Foto de família amb els guardonats del festival. Foto: Filmets

El Filmets Badalona Film Festival va posar el punt final ahir amb un èxit d’assistència. “Va venir moltíssima gent al lliurament de premis, però també a cadascuna de les sessions, cosa que ens fa estar molt contents”, assegura Agustí Argelich, director del Filmets.

La Nit de les Venus, la gala final del festival, va consistir en un espectacle musical en clau d’homenatge al cinema, conduït per les cantants Mone i Beth Rodergas. El premi a la millor pel·lícula se’l va endur el director polonès Damian Kocur, pel curtmetratge Dalej jest dzien, una obra filmada en blanc i negre en què els actors no són professionals, i que s’ha rodat sense un guió predeterminat.

Un any de feina

El director del festival explica que l’equip d’organitzadors ja treballa en l’edició de l’any vinent: “Enguany hem vist unes 4.000 pel·lícules per fer la selecció final de 235”, diu Argelich.

Aquesta dedicació és molt ben rebuda pel públic, assegura el director del festival: “Es valora molt l’esforç que hi ha darrere del festival. S’ha de tenir en compte que de curtmetratges no se’n veuen ni a la televisió, ni al cinema, ni a les plataformes”, diu Argelich. Això fa del Filmets, que ja compta amb 48 anys de vida, un gran fidelitzador de la seva audiència: “Ha vingut gent de l’àrea metropolitana, de l’Estat espanyol, però també de l’estranger”, diu el director. Fins i tot realitzadors del Quebec, afegeix Argelich, que tenien un curt en la competició oficial, s’han desplaçat cap a Badalona per veure la seva obra en la pantalla gran. “De vegades és la millor recompensa per al creador, veure com una sala amb l’aforament complet gaudeix de la teva obra, tot i que després no guanyis cap premi”, afegeix.

El Filmets arriba a la vora del mig segle de vida, i situa la ciutat al bell mig de l’escena mundial del curtmetratge, com demostra les sinergies amb els festivals més importants d’arreu. “Som la porta dels BAFTA a casa nostra, al Filmets es van poder veure els vuit curtmetratges presentats a l’edició d’enguany dels Bafta, en una sessió que pràcticament era una première”, conclou Agustí Argelich.