El Festival Internacional de Màgia arriba a la 19a edició. Foto: Ajuntament

El Festival Internacional de Màgia de Badalona – Memorial Li-Chang arrenca aquest cap de setmana la seva intensa programació d’il·lusionisme. La mostra arriba a la seva dinovena edició amb una programació arriscada, que tindrà com a plat fort l’espectacle del mag porto-riqueny Reynold Alexandre, que atraparà amb la boca una bala disparada amb una arma de foc real.

Aquesta actuació perillosa d’Alexander formarà part dels números que es podran veure a la Gala Internacional del festival, que tindrà lloc els dies 22, 23 i 4 de febrer al Teatre Zorrilla i en la qual participaran també l’artista xinesa Huang Zheng, l’il·lusionista gallec Dani Polo, el fuet còmic Los Taps i el mag francès Néstor Hato, premiat en l’últim Congrés Mundial de Màgia. L’espectacle serà conduït per l’humorista i mag Isaac Jurado.

ARRENCA AMB HUMOR
La primera mostra del festival de màgia, però, es podrà veure aquest 9 de febrer a la Gala Màgia i Humor, que és un dels espectacles que s’ha consolidat a les darreres edicions del Memorial Li-Chan i que repeteix aquest any.

La gala tindrà un format de nit cabaretera i se celebrarà al Teatre Principal. Estarà presentada per l’actriu Yolanda Ramos i comptarà amb les actuacions del ‘showmag’ Gerard Borrell, conegut per ser membre del concurs Pura Magia de TVE, i del mag Pere Rafart, que va quedar segon al premi de Cartomàgia a l’últim Congrés Mundial de Màgia.

MÀGIA I BROSSA
Un altre dels espectacles destacats en aquesta dinovena edició és el que ha creat la companyia Addaura Teatre: Embrossa’t. L’espectacle combina la màgia i la dansa amb la poesia visual del dramaturg i artista plàstic Joan Brossa. L’obra va ser nominada l’any passat als premis Max com a millor espectacle per a tots els públics i la seva directora, Teia Moner, va rebre el premi honorífic de la darrera edició d’aquesta mostra màgica.

El festival clourà el 3 de març amb la Gala Solidària de Màgia que se celebrarà al Teatre Blas Infante i en la qual participarà el guanyador de la primera edició del Premi Jove Li-Chang, el mag Álvaro Cortés. Tots els diners que es recaptin a la gala aniran destinats a projectes per fer arribar la màgia a països en vies de desenvolupament. Enguany el país escollit és el Senegal.