Presentacio Festival Magia

Imatge de la presentació del festival, amb la presència de la regidora de Cultura, Anna María Lara. Foto: Ajuntament

La 23a edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona – Memorial Li-Chang reunirà mags de diversos indrets del planeta. Visitaran la ciutat mags de Corea del Sud, Veneçuela o Alemanya a més a més de mostrar el talent local en il·lusionisme. Des d’aquest dissabte fins al 5 de març, el certamen oferirà diversitat de disciplines del gènere i es reprendran les activitats i tallers de proximitat en equipaments badalonins.

En l’edició d’enguany s’hi podrà veure des d’espectacles “cosmopolites” de màgia de prop, cabaret nocturn ple de ritme i humor, originals manipulacions de tota mena o un ballet aeri. Enguany, la Menció honorífica de reconeixement a la trajectòria se l’emportarà el fabricant al taller d’una botiga de màgia de Barcelona Carles Ferrandiz Gutsens.

Activitats repartides per tota la ciutat

El Teatre Margarida Xirgu, el Teatre Zorrilla i el Teatre Blas Infante de Badalona reuniran el gruix de les principals representacions. També es faran altres actuacions, tallers i activitats paral·leles en espais del municipi com Can Banús, la llibreria Saltamartí, el Centre de Recursos Pedagògics, el Centre Comercial Màgic i a les biblioteques i centres cívics.

Pel que fa a la programació, el Mag Edgard enlairarà el teló del festival el diumenge 12 de febrer, amb l’espectacle familiar ‘Somriures’. El cabaret nocturn ‘Màgia i humor’ ocuparà el 18 de febrer amb els mags i humoristes Murphy, Dania Díaz i Mr. Kebab.

“Atrevit i mordaç, el mag Murphy desplegarà tot el seu arsenal de trucs i efectes en una posada en escena magistral que juga en tot moment amb la confusió. A través de la màgia de prop, la maga veneçolana Dania Díaz combinarà tècnica i relat demostrant, amb el seu talent i carisma, què l’ha fet guanyadora de nombrosos premis. El delirant, irreverent i surrealista mag i còmic Mr. Kebab (Joan Estrader), oferirà un show enginyós i esbojarrat carregat d’humor absurd”, han explicat des del festival.

Quatre gales amb presència internacional

Una de les cites destacades del festival serà la Gala Internacional de Màgia XXIII Memorial Li-Chang al Teatre Zorrilla. Del 24 al 26 de febrer, reunirà diversitat d’il·lusionistes. Seran quatre gales amb la presència dels mags internacionals Dario Adiletta (Itàlia), Frères Chaix (França), Alana (Alemanya) i Hyunjoon Kim (Corea). També hi haurà espai pel talent local, de la mà d’Álvaro Cortés (Badalona) i Mag Marín (Granollers).

A banda, el 26 de febrer a la tarda s’entregarà el Premi Li-Chang. El guardó reconeixerà per votació popular el mag, maga o grup més aplaudit pel públic de les gales. D’altra banda, el 4 de febrer es farà la Trobada de Mags de Catalunya i el Curs de màgia i il·lusionisme per a docents. El curs serà impartit per Enric Magoo i Maty Gálvez, i durarà sis sessions (entre el 7 de febrer i el 14 de març). El mateix dia 26, a Can Banús, es durà a terme el Taller de màgia solidari, organitzat per la Fundació Acollida i Esperança (dissabtes 11 i 18 de febrer), amb l’Associació “Badalona Escola de Màgia.

Finalment, el 5 de març, el Teatre Blas Infante acollirà la Gala Solidària de Màgia amb talent jove. Hi participaran Aleix Ferrer, Magic Pol, Cesc Alriols i Set de màgia. La recaptació de la gala es destinarà, un any més, a Solidarimàgia que porta espectacles al Senegal.