Els aficionats poden respirar una mica més tranquils.

El jutge encarregat del concurs creditors del DKV Joventut, José Maria Fernández, va assegurar el dilluns passat que la Penya podrà jugar en la lliga ACB una temporada més i que, de fet, ja va dir als directius que “ja podien començar a planificar la pròxima temporada”.

José Maria Fernández, que és el magistrat titular del jutjat mercantil número 3 de Barcelona, va concedir una entrevista a Badalona Televisió on va llençar un missatge tranquil·litzador als aficionats verd-i-negres. Tot i el deute que acumula el club – que puja fins el 15 milions d’euros –, Fernández es va mostrar optimista i va dir que no calia preocupar-se “pel futur immediat”, ja que creu que la situació concursal acabarà l’any 2012 amb la solució als problemes econòmics de l’entitat.

També va revelar que en breu el club ingressarà els diners suficients per acabar de pagar la fitxa dels jugadors. Recordem que dies enrere, tant la plantilla com el cos tècnic, havien accedit a cobrar el 50% del seu sou. I sobre la incorporació de nous jugadors, el magistrat va mostrar la seva conformitat sempre i quan hi hagin “els recursos mínims per fer-ho”.

Pel que fa a la venta dels actius patrimonials del Joventut, José Maria Fernández va declarar que en l’actual conjuntura econòmica era difícil realitzar la operació. “El club els vendrà quan ells ho decideixin”, va apuntar el magistrat.