El dissenyador Albert Navarro rep els honors de part de Pastor. Foto: Ajuntament

L’obra del dissenyador gràfic badaloní Albert Navarro ha estat la guanyadora de la 22a edició del concurs Crema’l tu!. Sota el nom Dimoni Moníssim i inspirat en el 150 aniversari de la fàbrica d’Anís del Mono que se celebra aquest 2020, el disseny de Navarro s’ha imposat a les més d’un centenar de propostes presentades. L’artista Ramón de los Heros serà l’encarregat de construir en el seu taller a l’antiga fàbrica Mobba l’estructura de prop de dotze metres que cremarà per la Nit de Sant Anastasi a la platja dels pescadors de Badalona.

El disseny guanyador és un homenatge a la històrica companyia Anís del Mono. Per tal de commemorar el seu 150è aniversari, Navarro s’ha inspirat en el personatge cinematogràfic del goril·la King Kong per donar vida al mític ximpanzé que podem trobar encara avui dia a l’etiqueta de les ampolles de l’empresa badalonina.

La proposta consisteix en una representació de l’escena de la pel·lícula -dirigida per Merian C. Cooper i Ernest B. Choedsack i estrenada el 1933- en què King Kong s’enfila al punt més alt de l’Empire State de la ciutat de Nova York i es carrega una de les avionetes que intenten fer-lo caure. En aquest cas, el dissenyador badaloní ha volgut utilitzar, en comptes del mític edifici novaiorquès, una ampolla de la marca Anís del Mono amb un mico amb banyes de dimoni -en referència a la tradicional figura de les Festes de Maig- enfilat a sobre i amb una avioneta entre les mans.

Aquesta no és la primera vegada que Navarro col·labora amb les festes populars del municipi. El creador badaloní -que regenta un estudi de disseny- ja va ser l’encarregat de plasmar en una proposta els cartells de diversos actes celebrats a la ciutat, com la Festa Major d’Agost, i també ha treballat per algunes exposicions del Museu de Badalona.