La presidenta del Consorci del Besòs, Janet Sanz, en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

El Consorci del Besòs no assumirà la gestió de serveis com la gossera comarcal i el taxi adaptat, tal com havien demanat conjuntament els alcaldes de Sant Adrià, Badalona i Santa Coloma de Gramenet. La presidenta de l’ens, Janet Sanz, assegurava en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que la petició conjunta de Xavier Garcia Albiol, Núria Parlon i Joan Callau “no té sentit” perquè la gestió d’aquest tipus de serveis correspon a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i a la Diputació i no al Consorci, una estructura política per impulsar projectes de transformació urbana.

Malgrat la negativa, Sanz assegura que entén la preocupació dels Ajuntaments i s’ofereix a liderar un front comú amb les quatre administracions implicades per provar de trobar solucions. Recordem que la demanda dels batlles és fruit de la desaparició del Consell Comarcal del Barcelonès, l’administració que fins ara s’encarregava de gestionar aquests serveis, que ara han quedat “penjats”.

AUTORITARISME
La resposta dels tres alcaldes no s’ha fet esperar i en una dura carta acusen Sanz de voler “imposar” decisions “unilateralment” sense tenir en compte la resta de socis. En l’escrit, Albiol, Callau i Parlon retreuen a la presidenta que decidís que el Consorci no podia assumir aquests serveis “sense cap mena de respecte a la participació dels òrgans col·legiats del Consorci” i que “imposés el seu criteri” sense escoltar l’opinió de la resta d’ajuntaments consorciats: “Escoltar-los no basta, creiem fermament, que un Consorci de col·laboració supramunicipal requereix acords basats en el consens i no en la imposició radical”.