Badalonins de diferents cultures i edats participen al flashmob. Concorci Badalona Sud

El flashmob va ser tot un èxit i les 150 persones que van participar-hi s’ho van passar d’allò més bé. Però, en realitat, el flashmob era el de menys. Allò realment important van ser totes les sessions preparatòries i els llaços d’amistat que s’han teixit arran d’aquesta iniciativa del Consorci Badalona Sud, que ha apropat a persones de diferents edats i ètnies amb l’únic objectiu de conèixer gent i passar-ho bé de manera sana i alegre.

David Sarroca, dinamitzador del Servei d’Intervenció Comunitària del Consorci, explica que en realitat el flashmob era “una excusa” i que allò realment important havien estat els quatre mesos de treball previs. Quatre mesos quan havien permès que avis i nens, pakistanesos i gitanos compartissin estones de lleure i treballessin plegats per tirar endavant junts la iniciativa. Els assajos, el procés de tria de coreografia i música, tot tenia el seu sentit i la seva importància, tan o més que aquest dissabte al matí a la plaça Sant Roc a on va veure finalment la llum tota la feina de quatre mesos.

Des del Consorci valoren molt positivament la mesura. Han aconseguit ajuntar a persones que fins ara no tenien res en comú. Per exemple, explica en David Sarroca, les noies gitanes no tenien cap relació fins ara amb els nois pakistanesos, més enllà de coincidir en alguna botiga o veure’s al carrer però sempre sense dir-se res. Ara es coneixen i han establert amistat. Es tracta, explica Sarroca, de “motivar a les persones a partir de coses divertides”, com en aquest cas ha estat el flashmob.

La cançó que van cantar i ballar els 150 participants va ser “Hei Ya!” del grup Outkast. En la seva elecció també hi ha part de la filosofia que des del servei de Dinamització i Intervenció Comunitària del Consorci Badalona Sud volen promoure. Van escollir “Hei Ya!” per votacions via Internet. També va servir, doncs, per treballar les noves tecnologies amb els més petits, i els més grans.

Les properes activitats promogudes d’aquest servei del Consorci són un Campus de futbol i una Ludoteca entre els dies 27 i 31 de desembre. Una de les finalitats és cobrir la franja de vacances de Nadal amb activitats, per garantir l’atenció i diversió dels nens en les hores de lleure d’aquestes dates de vacances escolars.