La Sala Albéniz en una imatge d’arxiu. Foto: Barcelona Film Comission

L’Ajuntament de Tiana ha reclamat a les entitats que habitualment utilitzaven la Sala Albéniz abans del seu tancament a l’estiu el retorn de totes les claus de l’espai. Aquesta demanda es va produir dijous de la setmana passada, quan Línia Nord va publicar les fotografies de la nova instal·lació que s’ha fet a l’equipament, unes obres que podrien ser una primera actuació per al muntatge d’un futur cinema a la sala.

En un correu electrònic al qual ha tingut accés aquest mitjà, el consistori assegurava no tenir constància de comptar amb totes les claus de l’espai i demanava el retorn “efectiu” de les còpies per “temes logístics” donant de marge fins dilluns. L’exalcalde Ferran Vallespinós es va fer ressò d’aquesta reclamació i va apuntar en una publicació que la Sala Albéniz va ser un dels col·legis electorals utilitzats a Tiana durant les eleccions del 14-F i que qualsevol de les més de 1.000 persones que van anar a votar podria haver fotografiat la visible nova instal·lació.

Vallespinós també assenyala que les obres fotografiades s’haurien dut a terme abans de concloure la votació dels polèmics pressupostos participatius –on la creació d’un cinema era una de les propostes– i sense que consti “cap concurs ni cap adjudicació d’obres” per part de la Junta Local de Govern.

Cal recordar que encara no hi ha confirmació oficial de l’actuació i que la sala és una construcció modernista protegida com a patrimoni local. Des del consistori demanen prudència i apunten que l’expedient per esclarir els fets continua obert.