La Sala Albéniz de Tiana en una imatge d’arxiu. Foto: Aj.

L’Ajuntament de Tiana consta com a promotor de les obres del cinema a la Sala Albéniz en almenys tres documents oficials. Línia Nord ha tingut accés a tres informes diferents –que es van emetre en paral·lel a l’inici de la polèmica instal·lació que va tenir lloc a l’equipament municipal el passat desembre– on el consistori encapçalat per Marta Martorell figura com a “promotor” de les reformes.

En concret, els documents fan referència a dos procediments diferents. Per una banda, la comunicació d’obertura d’un centre de treball que es va notificar al Departament de Treball de la Generalitat en coincidir les obres del cinema amb l’arranjament del sistema de climatització de la sala. Per l’altra, el pla de seguretat i salut que es va tramitar per poder dur a terme l’actuació a l’equipament. Ambdós tràmits van ser realitzats a nom de l’Ajuntament i a través de les diferents empreses externes implicades en les obres per a la instal·lació d’un futur cinema.

A preguntes del grup municipal de Junts per Tiana al Ple de la setmana passada, el govern local va assegurar que no podia donar més informació sobre aquests documents perquè formen part d’un expedient que encara es troba obert en fase d’instrucció.