Llums Nadal Badalona

Imatge dels llums nadalencs de l’any passat a Badalona. Foto: Twitter (@GuijarroRuben)

Badalona ha declarat deserta la licitació de l’enllumenat nadalenc. El concurs, a més, ha estat impugnat per una empresa per les clàusules “desproporcionades” que s’exigeixen. La notícia és un gerro d’aigua freda per al govern municipal, que fa uns dies anunciava un augment substancial del pressupost per fer arribar l’enllumenat de Nadal a tots els barris. El líder de l’oposició, Xavier Garcia Albiol (PP), assegura que la situació és culpa de la “gran incompetència” de l’alcalde, Rubén Guijarro, i lamenta que Badalona “es pugui quedar” sense llums aquestes festes. Des del govern municipal asseguren, però, que hi ha temps per revertir la situació. Tot i que no detallen com, el consistori afirma que a Badalona “hi haurà llums al carrer”.

La mesa de contractació que ha declarat deserta la licitació dels llums de Nadal es va celebrar el passat dijous. Just l’endemà que es tanqués el termini per a la presentació d’ofertes, sense que cap empresa volgués fer-se càrrec de la il·luminació nadalenca a la ciutat.

Durant la reunió de la mesa també es va informar, segons consta a l’acta, de la impugnació del concurs per part d’una empresa. La companyia entenia que era “impossible” complir el contracte en les dates fixades pel consistori. A més, aquesta empresa explica que les penalitzacions previstes en cas de demora eren del tot desproporcionades.

Finalment, la mesa de contractació també ha informat d’una situació “presumptament irregular” que afectaria algun dels regidors de l’Ajuntament, tot i que no en dona més detalls. La documentació s’ha traslladat als serveis jurídics perquè ho analitzin. A dos mesos de Nadal i a menys d’un mes de la data d’encesa habitual dels llums, doncs, Badalona no té qui se’n pugui ocupar.

Crítiques creuades

El PP culpa de la situació al govern, ja que considera que van iniciar el procediment tard: “Estem totalment indignats perquè per culpa de la gran incompetència de l’actual alcalde i el seu govern aquest Nadal Badalona pot quedar-se sense llums”, va opinar Xavier García Albiol a Twitter. 

El govern municipal ha declinat fer declaracions al respecte, almenys de moment. En un breu comunicat assegura que, malgrat el contratemps, Badalona viurà un Nadal “feliç, amb llums als carrers i amb il·lusió”. Des del govern municipal retreuen a Garcia Albiol que vulgui “amargar l’existència a les famílies” airejant la resolució de la mesa de contractació per electoralisme.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Àlex Montornès (ERC), va vincular en una piulada una empresa que va presentar recurs contra la licitació del contracte dels llums de Nadal amb el Partit Popular: “Alguns sembla que no tenen ganes que arribi el Nadal a la ciutat, només pel seu propi benefici electoral. Lleig. Nosaltres continuarem treballant per aconseguir-ho”, va opinar.