La Sala Albéniz de Tiana en una imatge d’arxiu. Foto: Aj.

El polèmic projecte per construir un cinema a la Sala Albéniz de Tiana ha estat finalment retirat del llistat de propostes dels pressupostos participatius. Segons apunta el consistori, aquesta decisió s’ha pres a causa de la “informació rebuda coincidint amb el tancament del procés” i donat que la iniciativa podrà realitzar-se gràcies a una subvenció del Programa de Foment del Patrimoni Cultural de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Cal recordar que encara no hi ha confirmació oficial de la nova instal·lació que es va fer a l’equipament, unes obres que podrien ser una primera actuació per al muntatge del futur cine a la sala.

La construcció d’un cinema hauria estat la quarta proposta més votada amb 137 vots, 21 dels quals serien els que l’alcaldessa Marta Martorell hauria introduït al sistema a través d’un document Word. El projecte amb més suport ciutadà ha estat l’ampliació de l’espai social de la Llar de Persones Grans l’Esplai de Tiana amb 204 vots, però amb el pressupost total de 100.000 euros es duran a terme fins a sis de les dotze iniciatives a concurs.

El procés de votació dels pressupostos participatius es va veure immers en la polèmica a causa de la introducció manual al sistema de les dades personals i el sentit de vot d’una vintena de veïns que va obtenir a través de WhatsApp el regidor d’Urbanisme i Habitatge, Mateu Hernández. Aquesta forma de votació –que el consistori va justificar com a mecanisme per “facilitar” un procés tècnicament “difícil”– no estava contemplada a les bases legals dels pressupostos.

També cal recordar que Hernández continua sense atribucions a l’espera de la conclusió de l’expedient que el govern local va obrir per esclarir els fets i la seva implicació en la nova instal·lació que es va fer durant el tancament de la Sala Albéniz.

Sala Albéniz de Tiana: ja s'hi han fet obres per a un futur cine?