Els nous camions de recollida. Ajuntament

El barri del Centre de Badalona ha estrenat aquest dilluns un nou sistema de recollida d’escombraries que, finalment, s’ha intentat adaptar a la idiosincràsia de la zona. Després de l’últim fracàs del sistema porta a porta, que no va agradar als veïns ja que provocava disputes i incomoditats amb les olors, el govern municipal ha arribat a una decisió salomònica: la de posar i treure les escombraries de nit i amb camions elèctrics silenciosos.

Així, des del passat dilluns els contenidors, més petits que els habituals, s’instal•len cada dia entre les 19 i les 21 hores, en 15 punts concrets del barri. Els veïns podran dipositar la brossa als contenidors entre les 21 i les 00.30 hores. Passsada la mitjanit els camions recolliran els contenidors fins l’endemà. Això sí, depèn del dia es recull segons quina de brossa, excepte els contenidors de resta i d’orgànica que s’instal·len cada dia. El dels envasos es col·loquen els dimarts, dijous i dissabtes. Els contenidors de paper i cartró s’instal·len els dilluns, dimecres i divendres. I els de vidre només es col·locaran els diumenges.

CAMPANYA INFORMATIVA

Durant el que portem de mes de març el consistori ha realitzat una campanya per explicar als veïns del barri el funcionament del nou sistema. Diferents grups d’informadors han anat porta a porta responent dubtes i lliurant a cada domicili un cubell marró per dipositar la brossa orgànica i 30 bosses comportables. Els informadors continuaran visibles fins el 26 de març, que es quan es donarà per acabada la campanya informativa.

Des d’avui i fins al 26 de març, els informadors ambientals continuaran explicant directament als veïns els detalls del nou sistema de recollida ja que diàriament de 19 a 24 hores se situaran a les zones on s’han ubicat els nous contenidors.

BONA ACCEPTACIÓ

Aquest sistema, pioner a Catalunya, ha estat, de moment, ben rebut pels veïns que no han tingut molèsties pel soroll ni per la mala imatge que donaven els contenidors en segons quins carrers. Un fet que també ha estat ben valorat pels comerciants del centre de Badalona. De fet, aquest sistema Arriba després de vuit anys de reiterades queixes dels veïns barri, que sempre havien rebutjat el sistema que havia omplert els carrers durant unes hores de la nit de bosses d’escombraries. La demanda de canvi, liderada per l’associació de veïns del Centre, incloïa reclamar contenidors soterrats però govern municipal ja havia recalcat en més d’una ocasió que les característiques dels carrers del Centre (massa estrets) impedien la col·locació d’aquest tipus de contenidors.

Recordem que la mesura arriba amb la nova contracta de neteja, vigent des de finals de l’any passat i que es va adjudicar a Fomento de Construcciones i Contratas per u