Guàrdia Urbana

Nou capítol entre els sindicats de la Guàrdia Urbana. Foto: Albert Segura/ACN

La Fiscalia Anticorrupció està investigant la Guàrdia Urbana de Badalona per quatre possibles delictes. Segons ha publicat el diari El Món, que ha tingut accés al sumari, es tracta d’una presumpta malversació, prevaricació, frau i falsedat documental. Un cas que va destapar-se després que el Sindicat Plataforma Sindical Unitària (PSU) denunciés que havia detectat suposades irregularitats en el cobrament d’hores extres, especialment entre els comandaments del cos.

Des de la PSU afirmen a Línia Nord que el fet de destapar aquests possibles cobraments d’hores extres no treballades ha causat una reacció per part del Sindicat de comandaments, SICPOL. “Primer el regidor d’Hisenda i Recursos Interns, Manel Sorribas, va exposar els investigats davant la Fiscalia i ara l’acusen d’ocultar 17 infraccions disciplinàries. Després, han començat a obrir expedients a agents amb facilitat, molts d’ells sense justificació o forçant-los”, afirma la PSU.

Aquest mateix sindicat celebra que s’investigui els alts càrrecs pels quatre presumptes delictes mencionats i espera “que se’ls condemni perquè estem parlant de més de 1.000 hores cobrades amb diners públics”.

Per la seva banda, fonts del Sindicat de comandament SICPOL neguen a Línia Nord que la investigació estigui dirigida als comandaments ni al cos policial, sinó al consistori: “El que estan investigant és una possible mala praxi de l’Ajuntament, concretament a Recursos Humans i de la interventora per la gestió de les hores extres de la Guàrdia Urbana”. De fet, SICPOL diu que, no només no cobren hores de més, sinó que continuen fent hores extres “que no estan sent retribuïdes”. Precisament per aquest motiu està obert un contenciós administratiu per reclamar-ne el pagament.

Pel que fa a l’acusació per part de la PSU, SICPOL desmenteix que cap comandament hagi cobrat hores extres no efectuades. “Tot i les informacions i les acusacions de la PSU, en cap cas s’han cobrat hores extres no treballades. A més, recordem que hi ha una denúncia a aquest sindicat per calúmnies”, conclouen des de SICPOL.