Carrer de la Indústria. Redacció

Semblava que passaven els anys i la situació de provisionalitat s’allargava. L’anomenada per alguns ‘zona zero’ de Badalona, està lluny de ser un dels pols d’atracció de la ciutat, però recupera mica en mica la normalitat amb la reobertura de les principals vies que encara es veuen afectades per unes obres del port que aviat superaran els deu anys. Ningú va dir en el seu moment que els treballs serien fàcils d’executar, però els veïns han patit les molèsties durant molt de temps.

Com si es tractés d’una metàfora, s’han anat construïnt ponts per connectar el barri del Gorg amb el Centre de la ciutat. D’aquesta manera, la sensació de desconnexió entre aquest barri, el port i l’artèria badalonina s’ha anat superant.

Però un dels moments que més esperaven els ciutadans de la zona -molts d’ells no ho havien arribat a veure des que eren al barri- va arribar el 6 de setembre, amb la inauguració del nou pont del carrer Indústria. Les obres de construcció d’aquesta infraestructura van tenir un pressupost d’1,2 milions d’euros i es van reprendre el maig d’aquest any després de mesosd’aturades intermitents a causa d’un litigi per motius econòmics entre l’anterior empresa constructora i Marina Badalona, que va acabar promovent l’obra.

El pont del carrer de la Indústria té setanta metres de llargada entre els carrers de Ponent i Antoni Bori. La infraestructurasalva el desnivell del tram final del futur canal del port, el qual passa per sota d’aquest carrer. Per aquest motiu, la via ha recuperat des de fa tres mesos els dos sentits de circulació amb dos carrils de sis metres d’amplada i dues voreres de cinc metres cadascuna a banda i banda.

Ara fa un mes va arribar l’obertura del nou pont del Progrés i va permetre descongestionar definitivament el trànsit d’una zona que espera l’arribada d’inversors per començar a construir els pisos promesos a la vora del canal. És una incògnita saber quan se sortirà de la crisi econòmica i immobiliària, però de moment, els que ja viuen al Gorg poden circular amb més facilitat. Un fet que hauria de ser d’allò més normal, no els ha arribat en una dècada. Massa temps.