El conseller Tremosa posa la primera pedra del nou edifici del Campus. Foto: ACN

Nou pas endavant del Campus Diagonal-Besòs per consolidar-se com la porta d’entrada al nou Barcelonès Nord. Aquest dimecres s’ha inaugurat el gran parc verd de 20.000 metres quadrats que ha de servir per unir la Rambla de la Mina amb la zona del Port Fòrum i també s’ha posat la primera pedra del nou edifici que acollirà pimes, startups i espais de cotreball en l’àmbit de la recerca.

L’acte ha comptat amb la presència dels alcaldes de Sant Adrià de Besòs i Barcelona, Joan Callau i Ada Colau, i del conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, que ha estat l’encarregat de certificar l’inici de les obres de les noves instal·lacions lligades a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Segons han detallat les administracions, el flamant edifici -que s’eregirà en una parcel·la qualificada com a zona d’activitat econòmica amb un sostre edificable de 7.235 metres quadrats- té un pressupost total de setze milions d’euros i la previsió és que la construcció s’allargui prop de dos anys.

Pel que fa al parc, la inversió en el projecte ha estat de 3,6 milions i també ha inclòs la millora del pas que connecta amb els carrers de la Pau i l’avinguda de Francesc Botey per sota la Ronda Litoral. En la seva intervenció en l’acte, Callau ha reclamat que la bona sintonia entre administracions que demostra la consolidació del projecte del Campus es repeteixi en altres àmbits com les Tres Xemeneies.