El consell administratiu proposat pel Partit Popular no ha comptat amb el vistiplau d’ICV-EUiA i PSC

El PP no ha aconseguit tirar endavant la proposta d’un nou consell d’administració de Badalona Comunicació, l’empresa municipal que gestiona els mitjans públics, ja que es necessita aprovar amb el vot favorable de dos terços del plenari: malgrat el suport de CiU, la negativa de PSC i ICV-EUiA ho impossibilita.

TRASLLAT DEL CONFLICTE

Així doncs, segons preveu la normativa, el conflicte encallat s’ha de traslladar al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), que hauria de resoldre el tema aviat, segons ha informat el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC).

L’alcalde Xavier García Albiol proposa un consell d’administració format per set membres en lloc de cinc, i que al PP li corresponguin un total de quatre mentre que a la resta de forces els hi correspongui un, quan al ple municipal els populars només tenen 11 dels 27 regidors. A banda d’aquesta desigualtat, el Sindicat també denuncia la “politització extrema” de la composició del consell.

L’equip de govern acusa PSC i ICV-EUiA de “bloqueig polític”, i ha amenaçat amb tancar la ràdio i la televisió de Badalona si no es pot constituir el nou consell d’administració de l’ens, per al que preveu reduir a la meitat el pressupost.

L’SPC confia que el Consell Audiovisual de Catalunya recomani una composició del consell d’administració “més plural i democràtica, on prevalguin els criteris de competència professional i de voluntat d’independència”.