Els veïns volen tirar endavant la demanda contra les administracions. Foto: Arxiu

Els veïns i veïnes de l’edifici Venus, del barri de La Mina, ja han aconseguit recaptar 4.000 euros a través de la campanya de micromecenatge que van engegar a principis de mes. Amb aquesta xifra, han assolit el 30% del mínim que necessiten, 12.800 euros, tot i que consideren que la recaptació òptima seria de 17.800 euros. Sigui com sigui, encara tenen 24 dies per arribar a les seves metes.

Sota el nom ‘Objectiu Venus’, un grup de residents d’aquest bloc va posar en marxa un crowdfunding per fer front als costos de tirar endavant la demanda judicial contra les administracions. Porten als tribunals al Consorci de la Mina, ja que consideren que els ha provocat danys i perjudicis pel retard de l’enderroc de l’edifici i del reallotjament dels afectats.

De moment, més d’un centenar de persones ha col·laborat en la iniciativa amb què esperen aconseguir, com a mínim, 9.000 euros per pagar els advocats i 3.800 per a les despeses de la pròpia campanya.

Per animar la gent a aportar-hi el seu gra de sorra, els impulsors del projecte ofereixen recompenses per determinades donacions. Per exemple, qui doni 20 euros s’endurà una de les postals del bloc amb fotografies fetes per professionals com Jordi Borràs.

La primera ronda de la campanya de micromecenatge finalitzarà a mitjans de desembre. Fins aleshores, els veïns i veïnes volen aconseguir 8.800 euros.