El teatre Blas Infante és la seu del cicle Tardes de Teatre. Arxiu

Sis companyies de teatre amateur del sud de la ciutat estan portant sobre l’escenari del Blas Infante diversos espectacles en la tercera edició del cicle “tardes de teatre al Blas Infante”. Es tracta d’una iniciativa bienal que va néixer el 2005 per part de diverses entitats amb l’objectiu de teixir una oferta cultural durant el cap de setmana i a la vegada implicar i cohesionar a diferents a diferents entitats i veïns de barris amb un alt índex de desestructuració social en una activitat lúdica on a la vegada es promoguin valors.

Ara, amb la renovació del Blas Infante, l’Ajuntament de Badalona vol potenciar aquest equipament alhora que donar un espai a les entitats del sud de la ciutat que fa molts anys que es dediquen a fer teatre, tal com i ha explicat el Director de l’Àrea de Cultura, Jordi Albaladejo, que ha destacat que aquest projecte compta amb una “vessant social alhora que cultural”.

Per a les sis companyies teatrals partíceps en el projecte es tracta de tot un repte i tota una responsabilitat ja que portaran per primera vegada les seves funcions en un gran teatre condicionat, com és el Blas Infante, enlloc d’interpretar en petites sales de barri, com feien fins ara.

EL PROGRAMA

Les sis companyies s’han proposat enguany oferir un cicle de qualitat a un preu econòmic, només tres euros. L’objectiu és atraure públic i convidar a tot Badalona a gaudir d’una bona estona de teatre un diumenge al vespre cada quinze dies.

La programació va començar el passat 31 d’octubre amb l’obra Antologia de Spoon River de la companyia Littlebitch una representació que parla de l’obra mestra d’Edgar Lee Masters, la crònica prosaica d’una ciutat imaginària on els morts del cementeri explicaran els seus records.

Un cop celebrades diverses representacions amb un èxit notori de públic i la sensació de recuperar el teatre de proximitat, el cicle continuarà el proper 7 de desembre amb Gritos, un espectacle de la Companyia Màgic Empenta que parla de les dones a través de la història del teatre. El diumenge 10 de desembre les Tardes al Blas Infante abaixarà el teló amb SOS, de la companyia teatral Sergi BDN, una trama sobre una relació de parella que es troba en un moment molt crític.