Una imatge de la jornada festiva celebrada a la plaça Camarón. Redacció

Un grup de nens jugant en diverses dinàmiques de grup, pares escombrant la brutícia del carrer com si es tractés d’una competició, classes de ball, tallers de dibuix per als mes petits i molts somriures. Aquesta era la fotografia de la plaça Camarón de Sant Roc dissabte al matí durant la Festa de Tardor organitzada pel col·lectiu de Dones en Xarxa del barri les quals volien explicar la seva tasca alhora de proposar un nou model de civisme que s’allunya de les denúncies a les quals està acostumat el barri durant els darrers mesos.

La jornada festiva pretenia posar noms i cognoms a totes aquelles entitats les quals faciliten activitats per “fer barri” i fomentar les accions cíviques. El col·lectiu de Dones en Xarxa volia posar sobre la taula que el concepte del civisme, no només consisteix en llençar les escombraries als contenidors on toca o no fer soroll fins determinades hores de la nit. El treball per aconseguir perpetuar aquests comportaments va molt més enllà de l’acció i des de fa tres desenvolupa la campanya “Cuidem el barri”, la qual cada any guanya més seguidors entre els veïns de Sant Roc. Dues de les incorporacions d’aquest any van ser les entitats gitanes Dintre el Marge i Rom Romí.

Durant la Festa de la Tardor, el col·lectiu va aprofitar per presentar els resultats d’una enquesta sobre civisme que Dones en Xarxa té previst realitzar a diversos centres educatius de Sant Roc.