BCN Beach Festival

Assistents al festival, el juliol de 2022. Foto: Nia Escolà/ACN

El Barcelona Beach Festival no se celebrarà aquest estiu perquè, segons la promotora organitzadora Live Nation, l’Ajuntament de Sant Adrià no atorga la llicència a l’esdeveniment. El certamen ja es va dur a terme l’any passat ‘in extremis’, després que el consistori al·legués que faltava documentació per atorgar el permís i s’arribés a un acord hores abans d’obrir les portes. Ara, però, els responsables del festival afirmen que el consistori els ha denegat la llicència d’activitat i que no han pogut trobar una altra ubicació amb les condicions “idònies” per celebrar-lo. Per això han pres la decisió de suspendre’l i afirmen que treballen per seleccionar un nou espai de cara a l’any 2024.

Els impulsors del festival afirmen en un comunicat que en els set anys que s’ha celebrat no ha “generat cap problema ni altercat a la comunitat”, així com que “sempre” s’han “respectat” totes les normes de seguretat i l’entorn natural de la platja.

Al mateix text recorden alguns dels artistes més destacats que han format part d’algun dels set cartells, músics de “fama mundial” com David Guetta, Marshmello, Avicii, Steve Angello o Martin Garrix, entre d’altres.

Cap festival massiu

L’Ajuntament assegura que el Barcelona Beach Festival no se celebrarà més a la ciutat perquè s’ha optat per no acollir cap festival massiu. Fonts municipals consultades per l’ACN apunten que el consistori va acordar aquesta nova política fa mesos, i que al novembre ja ho van comunicar als promotors del BBF. “No és que se’ls hagi denegat la llicència, perquè no l’han arribat a demanar, sinó que no s’ha propiciat la possibilitat que la sol·licitin”, assenyalen les mateixes fonts. El consistori ha declinat explicar els motius pels quals opta per no acollir esdeveniments com el Barcelona Beach Festival.