Una quinzena de voluntaris ajuden dos cops al mes en el repartiment de productes al Banc d’Aliments del Gorg-Mar. Foto: Anton Rosa

L’Associació Amics del Gorg-Mar ha rebut la notícia de l’ampliació del banc d’aliments que gestionen des de fa més 16 anys amb estupefacció. Segons apuntava dilluns el regidor de Serveis Socials i Participació, Miguel Jurado, en declaracions a Badalona Comunicació, la intenció del consistori és duplicar la capacitat del banc d’aliments que gestiona aquesta entitat sense ànim de lucre, que passaria d’atendre prop de 700 famílies a unes 1.500. Aquest augment serà possible -justificava Jurado- gràcies a un canvi de seu que tindrà lloc d’aquí a dos mesos i que permetrà a l’Ajuntament arribar a un total de 18.000 famílies de la ciutat.

“No hi ha res tancat. En un nou espai podríem augmentar una mica la capacitat, però en cap cas el doble. És impossible”, assegura Miguel Navarro, secretari i tresorer de l’entitat. Des de l’associació apunten que s’han assabentat de les intencions del govern del PP per la premsa i confirmen que encara no hi ha cap acord per al trasllat del banc d’aliments, que actualment està ubicat en unes instal·lacions municipals del carrer Jaume Passarell.

“Sabem que estan mirant naus per canviar-nos de lloc, però encara no hi ha res pactat”, explica Navarro, que sí que va anar a visitar amb Jurado un possible nou emplaçament al carrer d’Occitània del polígon de Can Ribó fa unes setmanes que finalment ha anat a parar a mans d’un grup de comerciants.

L’associació insisteix a denunciar el mal estat de la nau on la quinzena de voluntaris de l’entitat desenvolupen la seva activitat i insten el govern del PP a substituir la cambra frigorífica tal com es van comprometre.