Marc Melillas

Foto: Comunicació 21

L’actual director d’estratègia de la Xarxa Audiovisual Local, el badaloní Marc Melillas, en serà el nou conseller delegat en substitució de Lluís Garriga, que exercia aquest càrrec des del novembre de 2019 i recentment va ser nomenat conseller de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Segons explica Comunicació 21, en el marc del pacte que tenen a la Diputació de Barcelona, el PSC havia proposat Enric Hernàndez per al càrrec, però sectors de Junts per Catalunya van rebutjar el nomenament de l’exdirector d’El Periódico de Catalunya i dels serveis informatius d’RTVE. Finalment, doncs, s’ha optat per un periodista de la casa que ha rebut el vistiplau de JxCat.

Aquest dijous se celebrarà la junta per votar el nomenament de Melillas com a membre del consell d’administració i posteriorment com a conseller delegat de La Xarxa.

Trajectòria

Marc Melillas està vinculat als mitjans de la Diputació des de fa més de 20 anys. De 1999 a 2002 va ser coordinador del Circuit de Televisions Locals, l’ens precedent de la Xarxa de Televisions Locals, de la qual va ser director de continguts i serveis (2003-2007). A més, va ser impulsor de la creació del Mercat Audiovisual de Catalunya, que va dirigir durant cinc anys (2000-2005).

Posteriorment, Melillas va ser director general de la Xarxa Audiovisual Local (2007-2012) i cap d’estratègia, desenvolupament i tecnologia (2013-2016). Després d’un parèntesi com a tècnic del projecte Smart Region a la Diputació (2016-2019), va tornar a la XAL com a director d’estratègia.

Abans dels mitjans de la Diputació de Barcelona, Melillas va treballar en diversos mitjans de proximitat: va ser director d’informatius de Ràdio Argentona, director del Canal 51 – Televisió de Badalona i coordinador de la televisió de districte Clot-Sant Martí per a BTV.