Foto: ACN

Punt final a un dels casos més rocambolescos dels últims anys. Rosa Peral i el badaloní Albert López han estat declarats culpables d’assassinat amb traïdoria per la mort de Pedro Rodríguez. El jurat popular que s’ha fet càrrec del conegut com a crim de la Guàrdia Urbana ha considerat provat que els dos agents van planificar i executar un “pla per treure-li la vida” al seu company al cos de policia perquè “obstaculitzava la seva relació”. A més a més, a Peral se li afegeix l’agreujant de parentesc, ja que era parella de la víctima quan es van produir els fets. La fiscalia demana 25 anys de presó per la dona i 24 pel seu amant.

Segons ha apuntat el portaveu del jurat a la sessió de lectura del veredicte i recull l’Agència Catalana de Notícies, els dos acusats van posar en marxa el pla per assassinar Rodríguez la nit de l’1 al 2 de maig del 2017. Conjuntament, Peral i López van incendiar amb combustible al vehicle dins del qual es trobava el cadàver, que va ser localitzat dos dies després al Pantà de Foix.

Després de més de 100 hores de deliberació, els membres del jurat s’han decantat amb un consens gairebé unànime per declarar els dos acusats culpables d’un delicte d’assassinat amb traïdoria. Ara serà el torn del jutge, que patint d’aquesta conclusió, haurà d’elaborar la sentència. Durant les 26 sessions d’audiència pública dedicades al judici pel crim de la Guàrdia Urbana han intervingut 57 testimonis, 38 perits i 15 forenses.