L’Ajuntament de Badalona convidarà a la Federació d’Associacions de Mares i Pares (FAMPAS) i a la junta de directors de la ciutat a participar en el procés que ha de servir per decidir com s’implantarà la gratuïtat dels llibres de text. Per al nou govern municipal, la fórmula més beneficiosa per aplicar aquesta mesura seria “una fórmula mixta que estigui a mig camí entre la socialització i els llibres de text nous gratuïts per a tothom”, ha afirmat el regidor d’Educació, Juan Fernández. L’accés gratuït als llibres permetrà, o millor dit, obligarà a les escoles públiques i als centres concertats a posar-se d’acord a l’hora d’escollir els llibres amb els quals impartiran les classes. Pares, escoles i govern hauran de consensuar un preu fix i unificar els criteris al respecte.

El representant dels directors de les escoles públiques de Badalona, Casto García, lamenta que la regidoria d’Educació encara no s’hagi reunit amb les escoles. De fet, tot el que saben sobre el tema ho han conegut a través dels mitjans de comunicació, que principlament, han parlat sempre de llibres gratuïts per a tothom. Davant d’això, García es mostra en contra de la gratuïtat indiscriminada, ja que entén que hi ha famílies que poden permetre’s pagar els llibres perfectament.

La Federació d’Associacions de Mares i Pares de Badalona, en canvi, sí s’ha pogut reunir amb la regidoria, tot i que ha estat només un primer contacte. Però la reunió tampoc els ha esclarit el futur dels llibres de text i, de fet, ni la mateixa entitat té una opinió consensuada al respecte. David Guerrero, vicepresident de la FAMPAS, a títol personal, considera que la millor opció és l’extensió de la socialització de llibres a totes les escoles, però proposa que la despesa inicial per adquirir els llibres vagi a càrrec del consistori.

BEQUES MENJADOR

Tampoc s’aplicaran fins el proper curs els nous criteris per accedir a les beques menjador. De fet, encara s’està redactant el document que regularà l’accés a aquest ajut sota requisits com el de portar cinc anys empadronat a la ciutat. Però no hi haurà només un reglament, i és que les regidories d’Educació i Serveis Socials es reparteixen les competències en aquest tema. Les beques menjador de les escoles bressol depenen de la regidoria de Juan Fernández, mentre que els ajuts de la resta de centres educatius són competència de Serveis Socials. Tot i això, els requisits que estipulin els dos reglaments haurien de ser els mateixos.

La manca d’informació al respecte, però, ha generat desconcert entre pares i professors, que no saben com han de repartir les beques menjador per al curs que comença dilluns, i fins i tot han anunciat que el servei de menjador del primer dia escolar perilla. I és que el rebombori generat als mitjans de comunicació entorn les propostes de l’alcalde, Xavier Garcia Albiol, ha generat més desinformació que no pas una altra cosa. Tot i que l’ajuntament s’ha endarrerit a l’hora de comunicar a les escoles quins alumnes tenen dret a beca, fonts municipals asseguren que tots els centres disposaran d‘aquesta informació abans de dilluns. Unes beques que enguany no es regiran per aquest nou reglament.

TEMES PENDENTS

La regidoria té pendents alguns temes amb la Generalitat, que seran tractats el proper dimarts en una reunió. Una de les reivindicacions que Fernández traslladarà al govern català és el manteniment de la sisena hora als centres Pere de Tera i Rafael Casanova. El regidor confia que la Generalitat es replantegi la seva decisió igual que ho va fer amb altres centres. També reclamarà a la Generalitat la construcció dels centres que han quedat aturats per les retallades, el Bufalà II i el Lola Anglada. De fet, és tracta de la principal prioritat de la regidoria.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram