Façana principal del Col·legi Boix de Bufalà. Foto: Twitter (@davidGferriz)

El Departament d’Educació de la Generalitat garantirà places en la mateixa zona educativa per a les famílies afectades pel tancament de l’escola Boix de Badalona. Així ho anunciava aquest dijous el conseller Josep Gonzàlez-Cambray en una entrevista a RAC1, després que dimecres es confirmés la ja anunciada clausura del col·legi concertat ubicat al barri de Bufalà del municipi.

Des del govern català s’està treballant conjuntament amb l’Ajuntament per tal de poder reubicar els gairebé 300 alumnes sense plaça i, tant ahir dijous com aquest divendres al matí, s’han produït diverses reunions amb les famílies per tal de valorar quines són les millors opcions. En aquest sentit, Educació ha apostat per incrementar l’oferta pública de diversos centres de la ciutat per tal de facilitar que els afectats puguin ser reallotjats per “línies”, mantenint els grups ja fets.

Segons avança Badalona Comunicació, la previsió és que es pugui obrir una nova línia de primària a l’Escola Bufalà, dues a l’Escola Les Ciències i una de secundària a l’Institut Isaac Albéniz. Un cop coneguda l’oferta de places, les famílies tindran fins diumenge per decidir en quin centre volen inscriure els seus fills. L’adjudicació de les vacants i la posterior formalització de la matrícula es podrà realitzar a partir del pròxim dimecres.

La notícia saltava el passat 20 de juliol, quan la direcció del centre comunicava per sorpresa als pares dels alumnes que l’escola no obriria al setembre. Els responsables justificaven la clausura per la pèrdua del concert de l’etapa d’Educació Infantil per tercer any consecutiu, fet que generava al col·legi un “greu problema de finançament” que feia que la seva activitat no fos “econòmicament viable”.

Davant d’aquest anunci, Educació s’afanyava a confirmar que només autoritzava el tancament dels cursos d’Infantil i que mantenia els concerts ja atorgats per la primària i la secundària. Finalment, però, l’escola ha decidit no obrir les seves portes i s’ha declarat en situació de fallida econòmica.