Protesta de les famílies de l’escola Boix a les portes del Departament d’Educació. Foto: Twitter (@davidGferriz)

Posicions enrocades en el cas de l’escola Boix. La Generalitat ha ratificat aquesta setmana que només autoritza el tancament dels cursos d’Infantil d’aquest centre ubicat al barri de Bufalà de Badalona i que manté els concerts ja atorgats per la primària i la secundària. El col·legi, però, insisteix que es troba en una situació de fallida econòmica i que no podrà obrir al setembre. Davant la possible clausura, Educació estudia que els alumnes afectats siguin reallotjats per “línies” en altres escoles de la zona.

Aquest compromís de separar els infants per cursos va ser la gran novetat que des del govern català van traslladar a les famílies afectades en una reunió celebrada dijous a la seu del departament. Abans de la trobada, una cinquantena de pares van concentrar-se a les portes d’Educació per reclamar solucions per als prop de 300 alumnes que es quedarien als llimbs amb el tancament de l’escola.

Pel que fa a les famílies de primària, la Generalitat va confirmar dijous que ja poden fer les sol·licituds en altres centres, després de donar el vistiplau al tancament dels cursos. Des del govern català apunten que al mateix carrer on està ubicat el Col·legi Boix n’hi ha un altre amb places vacants en aquesta etapa.

En el cas dels alumnes de primària i secundària, Educació manté que els garantirà places finançades amb fons públics de confirmar-se la cada cop més plausible clausura. Aquest supòsit implicaria que el cas podria acabar a tribunals, ja que el govern catalpa ja ha anunciat que demanarà “responsabilitats” al centre i emprendrà les accions jurídiques “oportunes” per no complir amb els concerts atorgats.