Façana exterior del Col·legi Boix de Bufalà. Foto: Twitter (@davidGferriz)

El cas de l’escola Boix de Bufalà podria acabar a tribunals. La Generalitat demanarà “responsabilitats” al centre concertat badaloní si finalment acaba tancant i emprendrà les accions jurídiques “oportunes” per no complir amb el concert dels cursos de primària i secundària atorgats. Així ho ha confirmat en una entrevista a l’ACN el conseller d’Educació, Josep González Cambray, que ha assegurat que en cas de fer-se efectiva la clausura totes les famílies afectades tindran plaça finançada amb fons públic en la seva zona educativa.

“El que farem serà, com en qualsevol trencament de contracte, demanar les responsabilitats que facin falta al titular perquè no pot trencar aquest contracte quan ha fet tot el procés de preinscripció i matrícula”, ha assenyalat Cambray, que qualifica l’actuació del centre de “mala praxi” i mala planificació i que insisteix que encara no ha rebut per escrit l’inici del procés de tancament.

La notícia saltava la setmana passada, quan la direcció del centre comunicava per sorpresa als pares dels alumnes que l’escola no obriria el pròxim setembre. En cas de confirmar-se, aquesta clausura deixaria als llimbs 27 professors i prop de 300 infants, que haurien de ser reubicats en altres col·legis. Per la seva banda, des de l’escola apunten que la pèrdua del concert de l’etapa d’Educació Infantil per tercer any consecutiu genera al col·legi un “greu problema de finançament” que fa que la seva activitat no sigui “econòmicament viable”.