premis sasba

Imatge de l’entrega de premis. Foto: Twitter (@sasbabdn)

El club de Busseig de Badalona SASBA ha organitzat, com cada any, el ja tradicional Open Nocturn de Fotografia Submarina Ciutat de Badalona. Aquest passat cap de setmana va tenir lloc la 21a edició entre la platja de l’estació i el Pont del Petroli.

Enguany hi han participat 20 persones, 11 d’elles amb càmera digital rèflex i les 9 restants amb càmera digital compacta. La primera immersió es va fer divendres a les 22 hores i els fotografs van poder captar les espècies del fons marí fins la mitjanit. Dissabte al matí es participants van entregar un recull de cinc fotografies que serien avaluades pel jurat durant la tarda.
Enguany s’ha mantingut una nova modalitat de concurs que es va iniciar fa tres anys, que és la de la fotografia creativa. Aquesta consta de, a partir de les fotografies capturades, presentar una proposta creativa. És a dir, fer una edició a la imatge sense limitacions. Aquestes imatges es van pujar amb un hashtag específic a Instagram i els seguidors de SASBA van poder votar la imatge creative més original. Pel que fa als guanyadors, David Marfil, del club Nàutic Vilanova, es va coronar com a primer classificat en categoria de càmera digital rèflex. En la categoria de càmera digital compacta, el guanyador va ser Carlos Lado Lechon, del club Divers Centre d’Immersió i Francesc Garriga, del club Mola Mola, es va endur el premi d’imatge creativa.

El component social, clau

En Gerard Blasco, del SASBA, explica a Línia Nord la importància de la germanor en el concurs. “Hi ha competitivitat, però és amateur. La gent repeteix amb els anys i provenen de clubs nàutics d’arreu de Catalunya i, fins t tot, Mallorca”. L’entrega de premis va fer-se en un sopar de cloenda en el qual també es va fer un passi per mostrar les col·leccions.