Protesta dels oficials d’ofici a l’octubre. Foto: Twitter (@LaCCOOTorra)

El personal de les instal·lacions esportives de Badalona ha convocat dues jornades de vaga, aquest dissabte i el vinent. L’objectiu d’aquesta protesta és exigir a l’Ajuntament de Badalona que compleixi l’acord que va signar el 2015 amb el sindicat CCOO, en el qual es reconeixen les hores treballades en cap de setmana com a hores dobles.

Des de CCOO assenyalen que aquest acord es va complir en el cas del personal de centres cívics i biblioteques, però no en el cas dels treballadors dels equipaments esportius. Aquest fet ja el van denunciar l’any 2017 al Tribunal Laboral de Catalunya i l’Ajuntament es va tornar a comprometre a contractar el personal necessari per a garantir el compliment del Conveni Col·lectiu en un termini màxim de sis mesos. Un compromís que no va complir, segons el sindicat.

Els treballadors reclamen també la millora de les instal·lacions esportives i de la prevenció de riscos per a la seguretat i la salut dels treballadors, després que la Inspecció de Treball fes diversos requeriments al consistori, sobretot per la manca d’Equips de Protecció Individuals. “Un any més tard, l’Ajuntament encara no ha executat els requeriments de la Inspecció de Treball i les instal·lacions segueixen funcionant en molt males condicions”, afirma CCOO.

El sindicat destaca que el govern municipal no ha contestat les reiterades demandes dels treballadors i considera que és “inacceptable” la lentitud de l’administració per a donar compliment a un acord signat i a uns requeriments de l’autoritat laboral.

QUEIXES DE LES ENTITATS
Diverses entitats esportives, com el Badalona Bàsquet Base (BBB) o el CE Seagull, han mostrat el seu disgust respecte de la vaga dels equipaments esportius. Des del BBB han assenyalat, en declaracions a Badalona Matí, que s’haurien de suspendre prop de cinquanta partits si hi ha vaga aquest dissabte. I des del CE Seagull estan considerant jugar els partits d’infantil programats per a dissabte a Montgat.

Des de CCOO asseguren que la convocatòria de la vaga encara no és ferma i que s’haurà de ratificar avui en assemblea. El sindicat, però, subratlla que als equipaments esportius treballen 33 persones, quan haurien de treballar-hi 45. La regidora d’Hisenda, Teresa González, ha assenyalat que “a causa de la Llei Montoro, l’Ajuntament ha perdut 400 treballadors en 4 anys” i que treballaran per ampliar el personal d’ofici amb el nou pressupost per al 2020.