Lluís Llach i Dolors Sabater en l’acte celebrat dimecres a Sant Adrià. Foto: Cedida

L’exalcaldessa de Badalona i líder de la coalició CUP-Guanyem, Dolors Sabater, i el cèlebre cantautor Lluís Llach van ser els protagonistes del primer acte organitzat per Debat Constituent a Sant Adrià de Besòs. La jornada de debat -que també va comptar amb la participació de Mireia Plana, vicepresidenta de Plataforma per la Llengua- va celebrar-se dimecres a la tarda a la seu de l’Ateneu Adrianenc i va girar entorn de la defensa de la llengua i la cultura catalanes.

L’acte va aconseguir aplegar una vuitantena de persones i va servir per presentar el Pla d’Actuació Lingüística Integral de l’Eix Besòs, una iniciativa impulsada per Plataforma per la Llengua amb l’objectiu de “revitalitzar” l’ús del català a la zona posant èmfasi en el sentiment de “responsabilitat” dels parlants. En la seva intervenció, Sabater va reflexionar sobre el paper de la llengua catalana en les institucions i la delicada situació en la qual es troba actualment, patint les conseqüències d’unes polítiques basades en el “neoliberalisme lingüístic”.

Llach va ser l’encarregat de posar el punt final a la jornada amb un repàs històric sobre la importància de la cultura i, en concret, de la música a l’hora de defensar l’ús del català.