Un grup de veïns va posar pancartes en contra de l’oratori. Foto: Twitter (@AvvArtigas)

La inauguració del nou oratori de la comunitat Fezan e Madina, que es va fer dimecres passat, va dividir els veïns d’Artigues entre els que estan a favor d’aquest nou centre religiós i aquells que consideren que el barri no hauria d’acollir-ne un de nou.

Segons relata el president de l’associació de veïns d’Artigues, Àngel Vendrell, una seixantena de persones es van manifestar dimecres passat en contra de l’obertura del nou oratori.

A més, altres veïns van penjar dels seus balcons pancartes en les quals es podia llegir missatges com “no a la mesquita” o “ja n’hi ha cinc al barri”, que mostren el rebuig d’un sector de la població cap a aquest nou centre de culte.

Vendrell explica a Línia Nord que li va estranyar la reacció d’una part dels veïns, ja que assegura que la comunitat Fezan e Madina es va posar en contacte amb l’AV “des del primer moment” i des de llavors han mantingut una comunicació constant amb l’entitat veïnal, aportant-los tota la informació necessària per resoldre les inquietuds de la ciutadania.

“Estem a favor del dret que tenen”, apunta el president de l’associació de veïns, que recrimina la “manca d’empatia i compromís en favor de la convivència i el reconeixement de la diferència” que van tenir els veïns que van mostrar el seu rebuig a l’oratori.

El candidat del PP, Xavier García Albiol, va repartir fullets fa un any on afirmava que “Artigues no pot acollir un altre oratori”, en referència a aquest centre.