colla Micaco

La colla, durant l’estrena del 25è aniversari. Foto: Castellers de Badalona

Un altre dels dies més especials de les Festes de Maig d’aquest 2023 es viurà el dissabte 20 de maig a la plaça de la Vila, a partir de les sis de la tarda. Serà el moment de la diada castellera del 25è aniversari dels Castellers de Badalona, la colla Micaco.

La colla badalonina celebra enguany el primer quart de segle d’ençà del seu bateig oficial al món casteller. La jornada castellera, doncs, serà de primer nivell, ja que les colles convidades seran els Minyons de Terrassa i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

El passat mes d’abril els Micaco ja van posar en marxa les activitats de celebració dels 25 anys, amb l’organització, el cap de setmana del 15 i 16 d’abril, el Micaquet, per acostar els més petits el món casteller, també una versió per a joves i adults, i un dinar i sopar populars entre d’altres.

Aquesta, però, no serà l’única diada castellera de les Festes de Maig. Uns dies abans, el dia 14, es farà la diada clàssica de cada any. Començarà a les 8 del matí amb les Matinades Castelleres pels carrers del centre, seguirà a les 11:15 h amb la presentació del Casteller Honorífic, al Mercat Maignon, que deixarà pas, a les 11:30 h, a la cercavila. Finalment, a les 12 i a la plaça de la Vila, tindrà lloc la diada amb l’actuació dels Castellers de Badalona, els Nens del Vendrell i la Colla Castellera Jove de Barcelona.