robatoris mobils

Imatge d’una càmera de seguretat en un dels atracaments. Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos han detingut cinc membres d’una organització criminal, entre elles el líder del grup, que haurien comès almenys quinze robatoris en establiments de telefonia i enviament de diners de Badalona i Santa Coloma de Gramenet. La banda era extremadament violenta, usava armes de foc, i gairebé sempre actuava en comerços regits per persones d’origen pakistanès. La investigació es va dur a terme entre els mesos de febrer i juliol de 2023, però es té constància que operava com a tal des de finals de l’any 2022. Dilluns la policia ja va fer nou entrades i escorcolls a Barcelona i Badalona que van permetre recuperar armes de foc i armes manufacturades molt lesives, 7.600 euros en efectiu i substàncies estupefaents (haixix i marihuana).

Segons han apuntat fonts policials, l’extremat ús de violència dels robatoris van ser el motiu que va posar en alerta els investigadors, que van trobar diversos patrons similars en els diferents robatoris estudiats.

L’organització tenia una estructura molt definida i hi havia rols molt concrets i delimitats pel que fa a l’autoria material dels fets, la receptació dels objectes sostrets o el circuit seguit amb els diners en metàl·lic que s’enduien dels establiments.

Transcendència internacional

La notícia va transcendir a escala internacional, ja que la comunitat pakistanesa s’havia sentit amenaçada en detectar que eren ells els principals objectius d’aquest grup. Un canal de notícies pakistanès, Bol Network, se’n va fer ressò i va publicar una notícia al respecte fa unes setmanes, de la qual van tenir coneixement els investigadors de la causa.

Els investigadors tenen confirmada la participació de l’organització en almenys quinze robatoris, en els que van sostreure uns 140.000 euros en efectiu i una cinquantena de telèfons mòbils i ordinadors.