Vehicle dels Mossos d’Esquadra en una imatge d’arxiu. Foto: ACN / Albert Segura Lorrio

El passat 29 de juny, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional van detenir dos joves de 17 i 18 anys, acusats d’una agressió homòfoba a la platja del Pont del Petroli de Badalona. Els fets van tenir lloc quan els dos joves van increpar un altre jove amb crits homòfobs. Un home va presenciar els fets i es va acostar per ajudar els joves, això va fer augmentar l’agressivitat dels acusats.

En veure tota aquesta escena, un agent de la Policia Nacional fora de servei es va acostar per intentar aturar l’agressió. Va aconseguir reduir un dels dos agressors, però l’altre es va llançar sobre l’agent i li va propinar dos cops de puny. Després d’uns minuts de forceig, va arribar a la zona una patrulla dels Mossos d’Esquadra. Entre ells i el policia nacional fora de servei van acabar de reduir els dos agressors.

L’1 de juliol, els detinguts van passar a disposició judicial, però finalment van sortir amb llibertat amb càrrecs. Estaven acusats de resistència i desobediència als agents de l’autoritat, atemptat contra agents de l’autoritat, lesions lleus i contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques.