El militant d’Arran quan va ser deixat en llibertat. Foto: Twitter (@sanadriantifa)

Un membre d’Arran va ser detingut pels Mossos d’Esquadra diumenge passat a Sant Adrià després d’una discussió entre militants antifeixistes i simpatitzants del partit d’ultradreta Vox, el qual havia instal·lat una carpa a la plaça de la Vila. Com va avançar l’ACN, la persona detinguda va ser acusada d’atemptat contra l’autoritat.

Els fets van passar al voltant de les 13 hores, quan els agents dels Mossos d’Esquadra van haver d’intervenir en una discussió davant la carpa de Vox. La policia va informar que el detingut hauria agredit, presumptament, un dels agents i li hauria causat lesions lleus.

Segons la versió dels col·lectius antifeixistes de Sant Adrià, però, hauria estat un militant de Vox el que hauria començat la baralla i hauria agredit l’activista d’Arran, que finalment va acabar sent detingut.

L’assemblea d’Arran Pla de Besòs, de fet, va publicar al seu compte de Twitter un vídeo on es veu com una persona amb una samarreta blanca (i que ells identifiquen com el militant de Vox) corre i s’escapa dels policies per agredir una altra persona, la qual es tractaria del militant antifeixista que va ser detingut.

Col·lectius com Alerta Solidària, Arran i Unitat contra el Feixisme i el Racisme van convocar una manifestació dilluns al matí davant els Jutjats de Badalona, on havia de declarar l’activista detingut. El militant d’Arran finalment va ser posat en llibertat al migdia.

Aquesta va ser la segona vegada en dues setmanes que Vox instal·la una paradeta a Sant Adrià, però va ser la primera que va acabar amb detinguts.