Treballadors de la residència Danae de Badalona equipats amb els equips de protecció. Foto: Residència Danae

La residència Danae de Badalona ha registrat des del passat dijous un total d’onze casos positius entre els usuaris. Segons informa el geriàtric, deu dels interns infectats han estat traslladats a la residència Ballesol -que sí que compta amb una planta habilitada per al tractament de pacients amb Covid-19- i un dels afectats que presentava símptomes més greus ha hagut de ser ingressat a l’Hospital Municipal de Badalona, malgrat que es troba estable.

Els primers sis casos positius es van detectar dijous, de manera que en col·laboració amb el Departament de Salut es va procedir a realitzar les proves de detecció de la malaltia a tots els residents i als treballadors del centre. Entre divendres i diumenge es van confirmar cinc nous infectats i es va procedir a sectoritzar l’equipament i traslladar els afectats a la residència Ballesol també de Badalona.

Malgrat que la resta d’interns va donar negatiu a les proves, Salut va decidir traslladar amb el vistiplau de la direcció del centre a 32 dels usuaris a diferents geriàtrics de la zona: tretze a la residència Ramon Berenguer de Santa Coloma de Gramenet, deu a la residència Ballesol i nou a la residència Matacàs de Sant Adrià de Besòs. Aquesta mesura ha permès que els 29 residents que continuen a les instal·lacions puguin comptar amb una habitació individual, fet que ajuda a minimitzar el contagi amb altres interns.

Pel que fa als treballadors, només tres persones han donat positiu a les proves de detecció de la malaltia i ja es troben confinades als seus respectius domicilis. Des del geriàtric informen que en les pròximes hores es procedirà a practicar nous tests als residents i als treballadors.