L’Ajuntament de Badalona ha confirmat la detecció de tres brots de legionel·la en instal·lacions esportives de la ciutat. Segons informa el consistori en un comunicat, els tres equipaments que han donat positiu a les analítiques són el camp de futbol de Bufalà i els pavellons de Bufalà i de Casagemes.

A l’espera de conèixer els resultats de l’informe de l’empresa encarrega del control i manteniment de les instal·lacions, el govern local apunta que el tancament preventiu dels vestuaris dels equipaments tindrà una afectació “mínima”, ja que aquests espais ja es trobaven tancats com a mesura preventiva per evitar la propagació del coronavirus. Precisament, la clausura dels vestidors durant l’estat d’alarma ha estat un factor que “no ha ajudat” al seu correcte manteniment.

El consistori espera ara l’informe validat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per veure quines actuacions cal fer per corregir aquesta situació i poder establir un calendari un pressupost per a la realització de les tasques. En paral·lel, l’executiu encapçalat per Xaier García Albiol assegura que està treballant en un pla de xoc per garantir que no es tornen a produir situacions com aquesta en instal·lacions esportives de la ciutat.