Entrada del nou casal. Mariona Sanz

Després de 20 anys de reivindicacions, la gent gran del barri de La Morera pot gaudir d’un Casal amb un local habilitat exclusivament per donar-li aquest ús. La reivindicació existeix des de 1991, i tot aquest temps han estat fent vida al Centre Cívic del mateix barri (al carrer Bac de Roda, 42) perquè no tenien local. Ara fa un any, però, van donar el tret de sortida a les obres per posar a punt el local del que a partir de dissabte serà oficialment el Casal d’Avis “La Morera” (C/Torrent de la Font, 20 -cantonada amb c/Astúries-).

El projecte s’ha finançat gràcies a una ajuda del govern de Zapatero destinada als municipis i pensada per reduir l’atur. A Badalona, aquest ingrés s’ha destinat a remodelar casals antics, com el de La Salut, (on s’han reformat les instal·lacions i s’hi ha instal·lat un aparell d’aire condicionat) o posar-ne en òrbita de nous.

Per a Paquita Teruel, regidora de Política Social de l’Ajuntament, “el casal d’avis és una cosa que s’estava reivindicant a La morera des de feia molts anys, i des de l’Ajuntament teníem clar que miraríem de resoldre aquesta petició tan bon punt poguéssim fer-ho. S’ha fet una aposta ferma cap a aquest tipus de locals, no només amb la construcció del de La Morera, sinó també arreglant i posant a punt tots els de la ciutat. Estem molt contents i satisfets perquè trobem que els casals d’avis són molt importants, donat que hi passen moltes hores.”

Un cop inaugurat es començaran a organitzar tallers i tota la gent gran del barri podrà anar-hi a passar la tarda fent petar la xerrada, mirant la televisió, jugant a cartes, al dòmino o al parxís, sobretot les dues últimes activitats, ja que segons Albert a La Morera són els dos jocs més populars.

Dissabte tindrà lloc la inauguració oficial de “La Morera”, i segons explica a Línia Badalona el seu president, Lluís Albert, les portes restaran obertes des de les 10h del matí. Hi haurà música en viu i un petit pica-pica. La inauguració comptarà amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Jordi Serra, la regidora Paquita Teruel, l’exalcaldessa Maite Arqué i altres personalitats de la ciutat. Està previst que l’acte institucional tingui lloc cap a les 11h del matí, i l’organització espera que seran prop d’un centenar les persones que visitin les instal·lacions del nou casal durant la seva inauguració.