La Policia Nacional ha detingut 27 persones en una operació per desmantellar una organització criminal que distribuïa cocaïna a les demarcacions de Barcelona i Girona. La base principal de la màfia estava ubicada al barri de la Salut de Badalona i d’ella es nodrien una xarxa de proveïdors connectats amb el grup matriu. La droga es venia a municipis del Maresme, Osona, Vallès Oriental, Barcelonès i altres comarques de la demarcació de Girona, com la Selva i el Gironès.

El desplegament policial va consistir en un total de 19 registres simultanis en domicilis i locals, on es van intervenir uns 11 quilos de cocaïna, 408 grams de cristall, 180 quilos d’haixix, 1.715 grams de marihuana i 22.500 grams de substància de tall. També es van localitzar 530.000 euros i 22 vehicles, alguns habilitats per camuflar les drogues.

La investigació es remunta fins fa prop d’un any, quan es va detectar i tenir constància de l’activitat d’una xarxa de distribució de substàncies estupefaents a Badalona. Les indagacions dels agents van culminar en l’operatiu, que es va centrar en diferents pisos i locals comercials de Badalona, Mataró, Les Franqueses del Vallès, Vic, Arenys de Mar, Calella, Pineda de Mar i Santa Susanna. Del total de 27 persones detingudes, 16 han estat empresonades per delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.