La plantació interior desmantellada a Santa Coloma. Foto: Mossos d’Esquadra

Tres veïns de Santa Coloma de Gramenet d’entre 18 i 37 anys van ser detinguts dimarts de la setmana passada com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública acusats de cultivar 930 plantes de marihuana a dins dels baixos d’un bloc de pisos d’aquesta localitat. Segons han informat els Mossos d’Esquadra, també se’ls atribueix als arrestats -dos de nacionalitat dominicana i un d’espanyola- un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els Mossos van tenir coneixement de la plantació per informacions ciutadanes i van iniciar una investigació que va culminar dimarts amb la detenció dels tres individus quan sortien del local. A dins, la policia hi va trobar les 930 plantes i tota la infraestructura per al cultiu d’interior.Segons afirmen els Mossos, l’escomesa de la llum estava connectada de forma fraudulenta a la xarxa.

Tècnics de la companyia subministradora van desconnectar els comptadors i van restablir la normalitat en el subministrament. Els detinguts han passat aquest dijous a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia a Santa Coloma de Gramenet, que n’ha decretat la llibertat amb càrrecs.