Màquina Rambleta

Una màquina treballa en la descontaminació de la Rambleta. Foto: Ajuntament

Els treballs de descontaminació a la Rambleta de Sant Adrià de Besòs ja es troben en la seva fase final. Així ho va comunicar l’alcaldessa Filo Cañete en una reunió amb els veïns del passeig celebrada la setmana passada. Un cop finalitzada aquesta actuació podran iniciar-se les esperades obres de reforma de la cèntrica avinguda, que si no hi ha cap nou contratemps haurien d’estar enllestides a finals del 2022.

Fonts municipals consultades per Línia Nord apunten que pròximament s’anunciarà públicament amb més concreció el calendari d’intervencions que ha de culminar amb la inauguració del nou passeig remodelat. Aquest cop, però, sembla que els treballs de descontaminació sí que compliran amb el temps estimat de durada, que preveia enllestir l’actuació a principis d’aquest mes de maig. Pel que fa a la fuita d’aigua que va afectar el terreny el passat febrer, de moment no ha transcendit més informació sobre els resultats de l’informe exhaustiu encarregat per determinar l’afectació concreta d’aquesta petita inundació, que va obligar a aturar durant uns dies els treballs de retirada del material tòxic de la zona.

Cal recordar que les obres de remodelació de la Rambleta van paralitzar-se el novembre del 2019 en detectar la presència de restes contaminades en sòl i gràcies a la pressió de diverses entitats locals com Airenet o la Marea Verde.