Perllongació Metro

La perllongació del metro connectaria Pompeu Fabra amb Fondo. Foto: Viquipèdia

L’acord sobre els pressupostos de la Generalitat al qual han arribat aquest dimecres PSC i ERC permetrà el tan desitjat perllongament de la línia L1 del metro cap a Badalona.

Així ho ha assegurat a les xarxes socials el primer tinent d’alcalde, Àlex Montornès (ERC). “Aquests pressupostos inverteixen en infraestructures que són necessàries per al país i per al Baix Besòs”, ha dit Montornès amb relació al perllongament. Així, la línia vermella haurà de connectar l’estació de Pompeu Fabra (L2) amb la colomenca de Fondo (L1), tot passant pels barris de Montigalà, Lloreda-Sant Crist, Bufalà i per l’estació de Rodalies.

El projecte va quedar aturat el mes de setembre passat, quan el conseller Puigneró va admetre que el perllongament de la línia hauria d’esperar fins al 2028. En conèixer la decisió, la Federació d’Associacions Veïnals de Badalona (FAVB) va anunciar protestes i va impulsar una declaració institucional al Ple de la ciutat, demanant la represa del projecte, que es va aprovar al plenari del mateix mes de setembre.

Ara, l’acord de pressupostos contempla una partida de 5 milions d’euros que “permetran al Govern començar la redacció del projecte”, ha assegurat Àlex Montornès. El perllongament de la línia L1 del metro és una reivindicació històrica dels veïns dels barris que se’n beneficiarien. “L’arribada de l’L1 implicarà una evolució impressionant als barris, en aquesta part de la perifèria no tenim pràcticament línies de metro”, explicaven des de l’Associació de Veïns de Lloreda.