àtic la pau

Imatge de la façana de l’edifici desallotjat del carrer Mozart. Foto: Arxiu

Badalona torna a patir nous episodis d’edificis en mal estat que s’han de desallotjar per estar en perill d’esfondrament. Aquest dilluns a la tarda s’enfonsava la teulada d’un àtic en un bloc de pisos del barri de la Pau que obligava a desallotjar tots els veïns de l’immoble, segons van informar els Bombers de la Generalitat.

Els fets van tenir lloc al voltant de les sis de la tarda al número 35 del carrer Mozart. La coberta de l’edifici va cedir i va esfondrar-se a dins el pis superior de la finca, però l’incident va acabar sense ferits.

Els afectats són 16 persones –8 famílies– que ocupaven els sis habitatges i la planta baixa. Dotze d’elles van ser derivades al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Badalona, segons va detallar el regidor de Serveis Socials, David Torrents. Quatre dotacions dels Bombers es desplaçaven el mateix dia per apuntalar l’edifici i revisar els blocs adjacents. Diumenge, però, també va produir-se un altre cas. En aquesta ocasió barri de Lloreda. La caiguda d’un fals sostre al segon pis de l’edifici número 9 del carrer Ripoll va provocar que es desallotgés als veïns. Segons va explicar Torrents, tres persones van ser derivades al CUESB (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona) i la resta va poder reallotjar-se a casa de familiars i amics.

Nou Alberg d’Emergència

Torrents fa temps que reivindica la creació d’un Alberg d’Emergència Habitacional a Badalona. El 14 de març assegurava que es feia una passa més per la compra d’un edifici amb capacitat per 181 persones per oferir una solució als veïns en casos com el d’un bloc del carrer Granada, que ja fa temps que van haver de marxar de casa per risc d’esfondrament.