El pis ocupat estava al número 21 del carrer Pep Ventura. Foto: Google Maps

La pressió veïnal va obligar al desallotjament d’uns ocupes conflictius fa una setmana al barri de Les Oliveres. Entre 200 i 250 veïns i veïnes es van concentrar davant del número 21 del carrer Pep Ventura per exigir que marxés del barri una família que ocupava un pis en aquell edifici, segons han confirmat a Línia Nord fonts dels Mossos d’Esquadra.

En total van ser tres adults i entre vuit i nou menors els quals van ser desallotjats, després que la Policia Local i els Mossos haguessin d’intervenir entre els manifestants i els ocupes. L’Ajuntament va oferir als desallotjats la possibilitat de buscar-los un lloc on passar la nit, però fonts policials afirmen que aquests van preferir anar a Badalona, on se suposa que tenen familiars.

Des de Mossos han assenyalat que arran de la concentració veïnal es va provocar una retenció de vehicles important, així que van demanar a un autocar de la companyia Tusgsal que estava aturat i anava buit cap a la cotxera que portés els ocupes cap a la ciutat veïna i l’empresa va accedir a fer-ho.

Tant des de la Federació d’Associacions de Veïns (Favgram) com des de Mossos expliquen que aquesta família tenia obert ja un expedient administratiu per part de l’Ajuntament i que estava previst el precintament del pis que ocupava en els pròxims dies, ja que es trobava en condicions inhabitables i amb els subministraments punxats.

El president de Favgram, Tomás Fernández, ha subratllat a Línia Nord que els desallotjats havien danyat el mobiliari urbà del barri i tingut diverses actituds incíviques, com amenaces violentes als veïns (fins i tot amb ganivets) i robatoris a gent del barri.