La Penya va tornar a ser inferior a casa seva i aquest cop contra un equip que a priori era de menys qualitat. Durant els tres primers quarts, l’Asefa Estudiantes va dominar el joc i, gràcies a una nefasta defensa en zona dels verd-i-negres, van arribar a situar-se a 24 punts per sobre dels locals al finalitzar el tercer temps. Als darrers deu minuts el Joventut va reaccionar i va guanyar el parcial 35 a 20, la qual cosa va servir per salvar l’average però no per remuntar el partit que acabà en 86 a 95.

Els madrilenys van distanciar-se en el marcador gràcies a l’encert de Tyrone Ellis i Sánchez des de la línia de 3 punts – entre els dos van anotar 11 triples i la Penya només 8. Per Pepu Hernández aquesta va ser la diferència amb la victòria de la setmana passada: “A Maó no van anotar els tirs i avui l’Estudiantes sí”. McDonald, per contra, va fallar 10 tirs i no va aconseguir marcar fins el minut 31.

El pecat del DKV fou deixar als jugadors del Estu moure la pilota a plaer per la línia de l’àrea sense rebre gairebé cap falta. Van acabar el partit amb 12 faltes personals comeses per 20 dels madrilenys, i això que l’equip que anava perdent era el Joventut.

RUMB A MADRID

Sigui com sigui el DKV Joventut ha de mirar endavant, valorant que seguim en vuitè lloc i que demà juguem els quarts de final de la Copa del Rei contra el Regal Barça, l’actual campió, a Madrid. Els de Pepu buscaran revalidar el títol aconseguit el 2008 sent l’equip de l’ACB que més punts rep, amb una plantilla que no supera els 24 anys de mitjana i que encara segueix tocada per les lesions.