Les restes tòxiques són al costat de l’antiga masia. Foto: Twitter (@salvemcalandal)

Veïns i veïnes de Bufalà denuncien la presència d’amiant al recinte de l’antiga masia de Ca l’Andal, al barri de Bufalà. La Plataforma Salvem Ca l’Andal va presentar dilluns una denúncia a l’Ajuntament per abandonament de residus tòxics a la via pública. “L’Ajuntament de Badalona i l’empresa contractista, Món Vertical, han incomplert la normativa de tractament adequat de residus tòxics”, alertaven des de la plataforma veïnal, a través d’un missatge a Twitter.

Els grups municipals de Guanyem Badalona en Comú i ERC s’han sumat a les denúncies del veïnat i demanen explicacions al govern municipal sobre la gestió d’aquests residus. La regidora de Guanyem, Carme Martínez, explica a Línia Nord que és un tema “gravíssim”, ja que considera que des del govern “no s’ha garantit que l’empresa tingués les mesures de seguretat” necessàries per evitar problemes de salut als treballadors i als veïns de la zona. Martínez assenyala que estan estudiant prendre mesures al respecte, com presentar una instància o una denúncia.

El regidor d’ERC Oriol Lladó, per la seva banda, va afirmar en un missatge a Twitter que els preocupa “el curs de les obres de consolidació de la masia de Ca l’Andal” i va remarcar que ahir al matí van demanar formalment al govern poder veure el pla de seguretat de l’obra.

OBRES DE RESTAURACIÓ
Fonts municipals han deixat clar a Línia Nord que en aquests moments a l’antiga masia s’estan fent els treballs previs de desbrossada d’arbustives de l’exterior i de neteja de trastos vells i restes de runes a l’interior.

Durant aquestes feines és quan haurien sortit les restes de formigó prefabricat, les quals s’haurien deixat a l’entorn. “S’ha donat l’ordre a l’empresa constructora de tancar aquesta zona i evitar l’accés indegut”, diuen fonts municipals. Des de la plataforma Salvem Ca l’Andal, però, adverteixen que tots aquests dies “hi ha hagut amiant a peu de carrer”.

MÓN VERTICAL SE’N DESMARCA
Des de l’empresa encarregada de les obres, però, han assegurat en declaracions a Línia Nord que aquests residus tòxics estan “fora de l’àmbit” de la seva actuació i que, en tot cas, ha de ser el consistori qui s’ha d’encarregar de la seva gestió i retirada. Món Vertical argumenta que el seu contracte és només per reformar l’interior de la masia i apunta que aquests residus de fibrociment els hauria deixat algú altre a l’exterior de Ca l’Andal.